İçeriğe geç

Gırtıl Ne Demek

Gıpti ne demek türkçe anlamı?

iv. TS’de ‘Mısır halkından’ ve ‘çingene’ anlamına gelen ‘kipti’ sözcüğü, TTA’da güçlü bir sesle kullanılmaktadır: gıpti, gıptı. v. Afyon ve Ankara’da, Isparta’da gıpti sözcüğü ‘cimri’ anlamına gelmektedir.

Gırtlağına ne demek?

Larenks (gırtlak veya gırtlak), boynun ön trakeasının üst kısmında bulunan solunum ve ses organıdır. Boynun ön tarafında; yetişkinlerde 3. ve 6. boyun omurları seviyesinde, bebeklerde ise 2. ve 4. boyun omurları seviyesinde yer alır.

Kakılı ne demek?

(< kak-ı(ġ)+lı) İşlemeli: Sedef kakmalı bir sedirin üzerinde yatıyor (Hâlit Z. Uşaklıgil). Bu kadın eşiğe neden adım atmıyordu, neden orada duruyordu? (Peyâmi Safâ).

Gübül ne demek?

gübül: Köpekleri tanımlamak için kullanılan bir kelime.

Pahıl ne demek?

[1] Bir işi yapabileceği halde yapmayan, erteleyici, tembel kişi.

Kıpti kime denir?

Kıptiler veya Koptlar (Yunanca: αιγυπτος – Arapça: اقباط) Mısır’ın eski halkıdır. İskender Mısır’ı fethedip İskenderiye şehrini kurduktan sonra Helenistik bir kültürle temas kurdular. Kıpti dilini yazmak için çoğunlukla Yunan harflerini içeren Kıpti alfabesi kullanılır.

Halk dilinde gırtlak ne demek?

(halk dilinde) boğaz, gırtlak, imik.

Larinks ne demek?

Gırtlak veya tıbbi Latince adıyla larenks, boğazda, soluk borusunun önünde ve üstünde yer alan bir organdır. Ses ve solunumdan sorumlu olan gırtlak; kıkırdak, bağ dokusu ve zardan oluşan kutu benzeri bir yapıya sahiptir.

Glottis neresi?

Tıbbi jargonla gırtlak, boğaz olarak adlandırılır. Bu nedenle gırtlak kanserine boğaz kanseri de denir. Gırtlak kanseri genellikle gırtlağın glottis bölgesinde görülür. Glottis, soluk borusunun ve ses tellerinin bulunduğu ilk kısımdır.

Zıpçık ne demek?

[1] (argüman) Yaprakları ve dalları kesilmiş, yalnızca gövdesi kalmış bitki.

Zebellah ne demek?

Zebellah kelimesi halk arasında kullanılan bir kelimedir. Büyük, uzun ve biçimsiz insanlar için kullanılan bir sıfattır.

Mırık ne demek?

[1] Her mahallede mutlaka bulunan ve mahalleyi pamuk ipliğine bağlayan kadın.

Gufte yapmak ne demek?

Naşîde, (Farsça: گفته), müzik eserlerinin yazılı metni, güfteleri veya bir müzik bestesinin bestelenmiş sözleri için kullanılan bir terimdir. (Arapça: نشيده) Beste ve sözlerden oluşan şiir veya esere Naşîde denir.

Gühan ne demek?

Allah’ın emirlerini ihlal eden, dinen suç sayılan ve öbür dünyada/ahiret hayatında ceza gerektiren bir eylem veya davranış anlamına gelir. Günah işleyen veya günahı olan kişiye günahkar denir.

Gütürü ne demek?

Güncel TDK sözlüğünde toptan ödeme kelimesi ne anlama geliyor? Cevap: (iş vb.), toptan ticarette fiyatı veya ücreti belirlenen

Gaip eylemek ne demek?

Devamsızlık, bir kişiden uzun süre haber alınamaması ve hayatta olup olmadığı konusunda kesin bir bilginin bulunmaması durumudur. Hukuki olarak devamsızlık; bir kişinin nerede olduğu ve durumunun belli bir süre bilinmemesi ve o kişiden haber alınamaması durumunda hukuki işlemlerin başlatılmasıdır.

Tarikatta sındır ne demek?

Bu bağlantıya “mezhep çizgisi” denir çünkü mesajın Hz. Muhammed’den geldiğini gösterir ve mezhebin yönetimini (en büyük lideri) kimden aldığını gösterir. İyi bilinen mezhepler genellikle Hazreti Ebu Bekir veya Hazreti Ali’ye atfedilir. Bunlardan Hz. Muhammed’e gelir.

Gaip ne demek TDK?

Hukuki terim olarak gâiblik; bir kimsenin ölüm tehlikesi altında kaybolması veya kendisinden uzun süre haber alınamaması durumunda, mahkeme kararıyla kişiliğinin sona ermesidir. Hakkında bu hukuki işlemlerin başlatıldığı kişiye “gâib” denir.

Mindan ne demek?

Mindan (Korean: 민단, Hanja: 民團, Japanese: 民団) or Korean Residents Association in Japan (Korean: 재일본대한민국민단 Hanja: 在日本大韓民國民團, Chae-Ilbon Taehan Min’gu k. Mindan or Japanese: 在日本大韓民国民団, Zai-Nihon Daikanminkoku Mindan) is, along with Chongryon, one of the two main organizations for Koreans living in Japan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir