İçeriğe geç

Antalya Ne Zaman Soğuyor

Antalya kışın soğuk olur mu?

Antalya ilinin iklimi genel olarak Akdeniz iklim tipinde olup, yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı olarak ifade edilen iklim tipi, bir başka deyişle ılıman denizel ve sıcak deniz iklimi sınıfına girerken, iç kesimlerde ise soğuk ve yarı karasal iklim tipi görülmektedir.

Antalya Eylül ayında nasıl olur?

Eylül ayında Antalya’da ortalama sıcaklık 26 °C’dir (79 °F), bu da onu hem turistler hem de yerel halk için harika bir zaman yapar. Gün boyunca sıcaklıklar 30 °C’ye (86 °F) kadar çıkabilir, bu da güneşlenmek ve güzel plajların tadını çıkarmak için idealdir.

Ekim ayında Antalya sıcak olur mu?

Ekim ayında Türkiye’nin Antalya bölgesinde hava durumu. Günlük en yüksek sıcaklıklar 6°C ile 29°C ile 23°C arasında değişir ve nadiren 19°C’nin altına düşer veya 33°C’nin üzerine çıkar. Günlük en düşük sıcaklıklar 5°C ile 17°C ile 12°C arasında değişir ve nadiren 9°C’nin altına düşer veya 20°C’nin üzerine çıkar.

Kasim ayında Antalya’da hava nasıl olur?

Kasım Ayında Antalya’da Hava Durumu Kasım ayında Antalya genellikle ziyaretçilerine ılıman ve hoş bir hava sunar. Gündüz sıcaklıkları 18-20°C civarındadır ve bu da onları dışarıda vakit geçirmek için ideal hale getirir. Gece sıcaklıkları genellikle 10-15°C arasındadır.

Antalya ne zaman soğur?

Serin mevsim 27 Kasım’da başlayıp 24 Mart’a kadar süren 3,9 ay sürer. Ortalama günlük maksimum sıcaklık 19°C’nin altındadır. Antalya bölgesindeki en soğuk ay Ocak’tır; bu ayda ortalama minimum sıcaklık 6°C iken maksimum sıcaklık 15°C’dir.

Antalya kış aylarında kaç derece?

Resmi iklim istatistikleriANTALYAOcakAralıkOrtalama sıcaklık (°C)10.011,7Ortalama en yüksek sıcaklık (°C)14.916,7Ortalama en düşük sıcaklık (°C)6,07,7Ortalama güneşlenme süresi (saat)5,14,97 satır daha

Antalya’ya hangi ay gidilir?

Kışın en düşük sıcaklık Ocak ayının sonunda kaydedilir. Yaz ayları şehrin en çok turist aldığı zamandır. Kalabalık ve yüksek sıcaklıklar olmadan bir tatil istiyorsanız en iyi dönemler Nisan-Mayıs ve Eylül-Ekim aylarıdır.

Antalya en çok ne zaman yağış alır?

Antalya’da İklim; Antalya’da yazlar oldukça sıcaktır, sıcaklıklar genellikle 30 ila 40 °C arasındadır. Kışın sıcaklıklar 10–20 °C civarındadır ve yağış genellikle Aralık ve Mart ayları arasında yoğunlaşır.

Eylül sonu Antalya’da denize girilir mi?

Antalya’daki sıcaklıklar yılın çoğu zamanında yüzmeye izin verir. Genellikle, Antalya’daki deniz sezonu Mayıs ayında başlar ve Eylül ayının sonuna kadar sürer. Ancak, deniz sıcaklığı Ekim ayında bile makul bir seviyede olabilir.

Kasımda Antalyaya gidilir mi?

Kasım ayında çok soğuk olmadan tatile çıkmak için Kaş, Kalkan, Alanya, Antalya, Mersin, Kıbrıs, İzmir, Muğla ve Aydın kıyıları önerilir. İstanbul yakınlarında Kasım ayı tatil planlarında Şile, Ağva, Sapanca ve Yalova öne çıkar. Ayrıca bu Karadeniz kıyı bölgelerinin sonbahar manzaraları da oldukça etkileyicidir.

Ekimde Antalya’da ne giyilir?

Antalya’da hava Ekim ayında soğumaya başlar ve gündüz sıcaklıkları 25 °C (77 °F) civarındadır. Uzun pantolon veya kot pantolon giymeye başlamak için iyi bir zaman olabilir. Gün içinde bir tişört giyebilirsiniz, ancak uzun kollu, hafif gömlekler de giymek isteyebilirsiniz.

Kasım ayında Antalya’da denize girilir mi?

Kasım ayında akşamlar soğuk olur ama sıcak günlerde gündüzleri denize girmekte sorun yaşamazsınız. (Çocuklarınız varsa, yetişkin boyutlarında olanlar öğle saatlerinde kısmen girebilirler muhtemelen) Ocak yağmurları başlayana kadar su sıcaklığı 24 derecenin üzerinde olacaktır.

Antalya neden çok sıcak?

Antalya’da sıcak iklimin coğrafi nedenleri: Akdeniz ikliminin etkisi altında olan şehir, kuzeyden gelen soğuk hava kütlelerini engelleyen Toros Dağları tarafından korunmaktadır. Bu, Antalya’nın kış aylarında bile ılıman bir havaya sahip olmasını sağlar.

Antalya’da deniz mevsimi ne zaman başlar?

Antalya’da ince kumlu doğal plajlar ve güzel manzaralı koyların yanı sıra, iklime ve deniz suyu sıcaklığına bağlı olarak mart-aralık ayları arasında süren deniz sezonu, bölgenin turizm potansiyelini artırıyor.

Antalya deniz suyu ne zaman ısınır?

Güneş ışınları yaz aylarında Antalya’ya daha dik vurduğu için deniz suyu daha çabuk ısınır. Bu nedenle deniz suyu sıcaklığı öğle saatlerinde en yüksek değerine ulaşır.

Antalya’da kışın kar yağıyor mu?

Yazın öğle saatlerinde sıcaklıklar 40 derecenin üzerindedir. Ocak ayında sıcaklıklar 9 ila 15 derece arasında dalgalanır. Şehir merkezinde kar ve don gibi meteorolojik olaylar nadir olsa da, yüksek rakımlarda ve iç kesimlerde kar yağışı görülür.

Antalya’da kışın nasıl giyinmeli?

Ocak ayında Antalya’da hava ılımandır. Gün boyunca sıcaklık yaklaşık 15°C’dir (59°F). Hava biraz soğuktur, bu yüzden bir kazak ve uzun kollu bir gömlek getirmek isteyebilirsiniz. Ayrıca, elbise giyiyorsanız kot pantolon veya tayt gibi sıcak pantolonlar giyin.

Antalya’da kış nasıl geçer?

Antalya’da kış genellikle yağışlıdır. Yağış genellikle yağmur şeklinde düşer, kar yağışı nadirdir. Deniz suyu sıcaklığı genellikle daha ılıman bir seviyede kaldığı için deniz turizmi kış aylarında bile devam edebilir. Ancak iklimin farklı olduğunu unutmamak gerekir.

Antalya kışın gezilir mi?

Bu şehirde kışın denize girebilir, yüksek rakımlara tırmanabilir ve bembeyaz karlara dalabilirsiniz. Bu nedenle Antalya, Türkiye’de kış turizmi için en popüler yerlerden biridir. Birçok konaklama ve aktivite seçeneği sunan şehirde keyifli bir gezi ve tatil yapmak son derece kolaydır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Mutlu Son Masaj Yapan Escort